Легендата Георги Илиев-Майкъла анализира представянето на българските отбори в евротурните през седмицата.

Лудогорец изненадващо загуби с 0:1 у дома от Милсами в първа среща от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Представителите ни в Лига Европа също не постигнаха успехи – Черно море изпусна Динамо Минск в Разград – 1:1, а Берое загуби у дома от Брьондби с 0:1. Майкъла коментира и Литекс, който беше елиминиран в предния кръг от Йелгава след 1:1 в Латвия и 2:2 в Ловеч.

За Лудогорец: "Лудогорец не трябваше да загуби. Бяха по-добрият отбор, създадоха повече голови възможности, но не успяха да ги реализират. Допуснаха една грешка в защита, след която падна голът на Милсами. Смятам, че новият треньор още не може да научка и да напипа оптималния състав. Не съм аз човекът, който ще му дава оценки, но това е мнението ми. Надявам се да продължат".

За Черно море: "Черно море изигра добър мач, но допусна много лесен гол. Играха супер и една елементарна грешка ги закопа. Има шансове на реванша, но задължително трябва да вкарат гол и да внимават да не допуснат, иначе ще им бъде изключително трудно".

За Берое: "Берое – също, като Черно море. Явно са на нивото за българския футбол и им трябва още, за да могат да се представят добре на международната сцена".

За Литекс: "Изненада ме манталитетът на футболистите на Литекс. Те са виновни за елиминирането на 80%, не треньорът. Той ли да излезе на терена да играе? Защитата им, която е и национална, допуска елементарни голове, които няма да се вкарат и в махалата".