Легендарният сръбски разпределител Никола Гърбич обяви официално отказването си от националния отбор, след края на Световното първенство в Италия.

37-годишният плеймейкър изигра последния си мач при победата с 3:1 гейма над Италия в мача за бронзовите медали на турнира.

"Смятам, че това е края. Дори не съм мислил за това по време на първенството. Най-важно бе да играя и да спечелим медал. Едва след като Милкович отбеляза последната точка за победата над Италия осъзнах, че това е моето сбогом със синята фланелка", коментира капитанът на западните ни съседи.

Гърбич не се прибра със съотборниците си в родината, а остана на Апенините, където ще продължи подготовката си с клубния си тим Кунео, където негов съотборник е българският капитан Владимир Николов.

"След последната точка осъзнах всичко. Много мина през главата ми. Усетих разочарованието от загубата на полуфинала от Куба. Това е разбираемо, защото бяхме много близо до финала. Но знам, че вече дойде време да се установя и съм доволен, че спечелих медал. Осъзнавам още, че този бронз е още едно от големите ми постижения."