Бившият национал и централен блокировач на ЦСКА Евгени Иванов смята, че жребият, който отреди Червените да срещнат Зираат Бакансъ (Анкара) в четвъртфиналите на Купата за ЦЕВ, е добър и армейците имат възможност да продължат напред. Ето и какво сподели Пушката за BGvolleyball.com.

„Жребият е добър. Естествено, очаквам да победим. Ако тръгнем с идеята, какво ще стане, ще загубим мача, още преди да го играем. Като цяло всички съперници са с изравнени възможности. Според мен единствения по-слаб отбор от тимовете, които можеха да ни се паднат, е Араго Сет (Франция). Смятам, че французите малко случайно са попаднали там, защото групата е такава и така се стекоха обстоятелствата. На този етап няма слаби противници, всеки е отстранил някой друг класен тим по пътя дотук. Относно домакинството, от една страна е по-добре, че играем първи мач при нас, защото хората са казали "който удря пръв, удря два пъти". Ако победим турците с 3:0 в Арена Самоков, впоследствие те ще играят под напрежение заради задължителната победа, която ще гонят. Мисля, че сме по облагодетелствани от факта, че играем първи мач като домакини. Ако, обаче се стигне до Златен гейм, предимството ще е на тяхна страната“, започна Иванов.

„Това, че Зираат Бакансъ отстрани Каза (Модена) не трябва да ни притеснява. През този сезон италианците не са толкова класен отбор, както през изминалите шампионати. Не искам да подценявам състава, нито пък работата на Силвано Пранди, но в момента Каза (Модена) не е в най-добрата си форма. Надявам се да покажем на какво сме способни, да имаме добри изяви в предстоящите двубои и да отстраним турците", завърши Пушката.