Матей Казийски беше на седмото небе от щастие след драматичната победа в голямото дерби на 10-ия кръг в италианската Серия А1.

Итас Диатек Трентино спечели с 3:2 срещу големия враг Бре Банка Ланути Кунео у дома и запази първото си място във временното класиране.

Този сблъсък беше мач №200 с екипа на Итас за българския национал. В него Казийски стана топреализатор с 26 точки и беше избран за най-полезен играч.


"Доста важна победа в много специален за мен мач", коментира щастливият Матей след успеха.

"Огромна емоция е за мен да стигна 200 мача с екипа на Итас. Фантастично е, че успях да отпразнувам това постижение с толкова изстрадана и впечатляваща победа. Получи се тежък и двуостър мач".

"В началото всичко потръгна много добре за нас. След това Кунео успя да се върне в мача и се получи доста сложно на терена".

"За щастие, в тайбрека успяхме да се наложим. Стана много красив сблъсък за гледане и съм сигурен, че прекрасната публика в нашата зала тази вечер се е забавлявала страхотно", добави Матей.


Виктор Йосифов със своя Модена записа важна победа като домакин над Латина с 3:1 (20, -23, 16, 16). Българинът игра цял мач и записа 7 точки (5 атаки и 2 блока). По този начин отборът на домакините взе ценни три точки, които му запазват четвъртата позиция във временното класиране.

Поредна тежка загуба записа другият италиански отбор с многобройно българско присъствие. Копра Елиор Пиаченца загуби у дома от Сислей Белуно, в който блестеше италианската звезда Алесандо Фей.

"Българстият" тим беше надигран с 3:0 (19, 19, 20). Именно италианският национал беше избран за играч на мача. Отново всички българи се представиха под възможностите си и бяха заменени в края на втория гейм. Но и това не промени развоя на мача.

Владо Николов, заедно със Самуеле Папи, бяха най- резултатни съответно с 8 и 9 точки. Волейболистите от тима на гостите обаче често спираха атаката на нашия национал.

Силно на блок се представи националният ни разпределител Андрей Жеков, който записа 3 точки именно от този елемент. Българинът с италиански паспорт Христо Златанов отчете скромните за него 5 точки. Ники Пенчев се появи на полето само на начален удар.