Българският национален отбор по волейбол загуби от Русия с 0:3 (18:25, 22:25, 15:25) гейма в двубой от група "В" на Световната лига по волейбол, която се игра в Сургут, допускайки пето поредно поражение в турнира.

Срещата започна добре за нашите момчета, които дръпнаха в точките, но руснаците вдигнаха нивото и набързо изравниха. Грешка на Виктор Йосифов и добра контраатака на Савин донесоха аванс от две точки на домакините при първото техническо прекъсване.

"Лъвовете" показаха зъби и си върнаха преднината след технично изпълнение на Тодор Скримов, но Русия влезе в поредица от точки и на второто техническо прекъсване вече водеше с четири пункта.

Алексиев осъществи две страхотни атаки, но нашият опонент отново дръпнаха напред, благодарение на Павлов и Бирюков. В края на гейма разликата стана внушителна и домакините взеха частта с 25:18 след аут от сервис на Соколов.

Във втория гейм нашите вървяха почти до края рамо до рамо със своя опонент. На първото техническо прекъсване България дори водеше с две точки след страхотно изпълнение през центъра на Йосифов.

При второто техническо прекъсване момчетата на Камило Плачи все още водеха в резултата. Русия взе крехък аванс, но чудесна блокада на Скримов доведе нещата до 22:22. За съжаление в решителните моменти българите се пропукаха и загубиха частта.

Третият гейм започна по кошмарен начин за нашите. Играта им не се получаваше и Русия се изстреля напред в резултата със седем точки на първото техническо прекъсване.

Великолепна мощна атака на Красимир Георгиев през блока на Мусерский ни доближи на пет точки зад съперника, който водеше с 16:9 на второто техническо прекъсване.  

Разликата продължи да набъбва и мачът се доиграваше. Българският тим не можеше да окаже съпротива и изоставаше с 11:22 след технично изпълнение на Бирюков и грешка на Скримов. Грешка от сервис на Соколов донесе категоричната победа на нашия съперник с 25:15 в третата част.

Утре е вторият мач между Русия и България. Срещата ще се играе от 15.00 часа българско време.

 

Русия - БЪЛГАРИЯ  3:0 (25:18, 25:22, 25:15)

Русия: Сергей Гранкин, Николай Павлов, Денис Бирюков, Сергей Савин, Дмитрий Мусерский, Николай Апаликов - Алексей Вербов-либеро

БЪЛГАРИЯ: Добромир Димитров, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Красимир Георгиев - Теодор Салпаров-либеро