Русия категорично надигра България с 3:0 (25:14, 25:17, 25:15) гейма в последна среща без значение от група "В" на Световната лига по волейбол, състояла се в София.

Двубоят започна доста добре за нашите национали, които поведоха с 3:1 точки, но съперникът се активизира и успя да обърне, оттегляйки се с три пункта аванс на първото техническо прекъсване.

Постепенно Сборная вдигна нивото е успя категорично да надиграе "лъвовете", дръпвайки по безапелационен начин с 16:8 на второто техническо прекъсване.

Атака през центъра и единична блокада на българите вдигнаха зрителите на крака, но геймът отдавна беше с предизвестен край. Русия получи цели десет възможности да затвори първата партия и го стори веднага - 25:14.

Националите ни заиграха по-освободено и поведоха с две точки в началото на втория гейм след мощна атака на Цецо Соколов. После Красимир Георгиев игра технично през центъра и България водеше с една точка на първото техническо прекъсване.

Грешките от сервис на нашите се натрупваха и на второто техническо прекъсване противникът водеше с четири точки. Цветан Соколов намали пасива ни след нова атака по диагонала, но малко по-късно противникът затвори частта с 25:17 след блокада на Дмитрий Мусерский.

Ас на Кадънков и успешна акция на Вальо Братоев през центъра ни осигуриха равенство в началото на третата част, но отново изоставахме на първото техническо прекъсване.

Постепенно руснаците увеличиха аванса си, като един от най-добрите не игрището беше Мусерский, който нямаше сбъркана атака. Негов ас доведе нещата до 16:11. Русия продължи да играе волейбол на много високо ниво и затвори третата част с 25:15 точки, а с това и мача.

БЪЛГАРИЯ - Русия  0:3 (14:25, 17:25, 15:25)

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Николай Пенчев, Валентин Братоев, Венцислав Трифонов, Красимир Георгиев - Мартин Божилов-либеро

Русия: Сергей Гранкин, Николай Павлов, Дмитрий Илиних, Денис Бирюков, Николай Апаликов, Дмитрий Мусерский - Алексей Вербов-либеро