Пламен Константинов очаквано беше утвърден за селекционер на мъжкия национален отбор на България по волейбол, информира БТА. Това стана на днешното заседание на Управителния съвет на българската федерация федерация в София.

Той заменя италианеца Камило Плачи, който подаде оставка в началото на миналата седмица след слабото представяне на България в Световната лига.

Както е известно, "лъвовете" записаха цели 11 поражения в 12 срещи и останаха на дъното в група "В" на престижната надпревара, след като снощи бяха пометени насред София с 3:0 от Русия.

41-годишният бивш капитан на националния отбор Константинов беше на кормилото на елитния руски Губерния (Нижний Новгород) в последните два сезона.

Досегашният помощник-треньор Найден Найденов, който води временно България в последните два мача от Световната лига през уикенда срещу Русия, както и бившият национален селекционер Мартин Стоев, също бяха сред кандидатите за поста.

Първото предизвикателство пред Константинов е участието на "трикольорите" на Световното първенство в Полша, което стартира в края на август.