В "Арена Ботевград" българският национален отбор по волейбол за мъже загуби от Франция с 1:3 в предпоследната си контрола преди световното първенство в Полша.

Срещата продължи 2 часа и 10 минути, като бе прекъсната за повече от 15 минути поради токов удар в залата.

Селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов заложи на следния стартов състав: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров и Виктор Йосифов, либеро - Теодор Салпаров.

Първият гейм започна отлично за българските волейболисти, които поведоха с 8:4. След това обаче последва отпускане и серия от лоши сервиси, в резултат на което гостите не само че изравниха, а и поведоха с 16:14. Французите понатрупаха самочувствие и успяха да се откъснат при 23:19. Пламен Константинов пусна на площадката Тодор Скримов, но това не помогна и Франция спечели първия гейм с 25:21.

Вторият гейм започна по-равностойно, но в последствие Франция натрупа аванс от четири точки и се откъсна при 16:12. Отлични впечатления остави Бенжамин Тонюти, който затрудняваше българските национали и с прецизния си сервис. Момчетата на Пламен Константинов направиха опит да се върнат в гейма, но "петлите" не позволиха и поведоха с 2:0 след 25:22.

В третата част Пламен Константинов предприе две промени с включването на Мирослав Градинаров и на Светослав Гоцев на мястото на Тодор Алексиев и на Виктор Йосифов. Въпреки това обаче Франция продължаваше да играе по-добре и поддържаше аванс от 2-3 точки. И когато заплахата резултатът да стане 0:3 ставаше все по-голяма реалност, българските волейболисти се мобилизираха и успяха да намалят изоставането си на 1:2 след 25:23.

При 8:7 за България в четвъртата част в залата половината от осветлението изгасна заради токов удар и се наложи 15 минути прекъсване. Паузата се отрази позитивно на българските момчета, които направиха 16:13 и гледаха към тайбрека. Французите обаче успяха да обърнат развоя и да поведат с 21:19. Аванс, който задържаха докрай, за да триумфират в контролата.

Най-резултатен в мача бе Цветан Соколов, който реализира 24 точки. За Франция 12 точки направи Ървин Нгапет.