България загуби с 1:3 (21:25, 25:23, 22:25, 20:25) от световния шампион Бразилия в контролна среща по волейбол (мъже), играна пред повече от три хиляди зрители в "Арена Ботевград".

Това е последната проверка за "трикольорите" преди световното първенство в Полша, което започва в края на август. В четвъртък българите загубиха от Франция 1:3, но днес показаха доста по-добра игра.

Селекционерът Пламен Константинов започна срещата без капитана Тодор Алексиев, като в посрещане в стартовия състав заложи на Тодор Скримов и Николай Пенчев. Като диагонал започна опитният Владимир Николов, а разпределител беше Андрей Жеков. В центъра играха Виктор Йосифов, а либеро бе Теодор Салпаров. В хода на двубоя Константинов даде шанс за изява на целия състав, който се подготвя за Мондиал 2014.

"Лъвовете" играха на високо ниво през втория гейм, когато зарадваха публиката в Ботевград и спечелиха с 25:23. В останалите три части "селесао" показа силната си игра в атака и на блокада, затруднявайки максимално България.

С 18 точки най-резултатен в мача беше бразилецът Лукас Сааткамп. За България трима волейболисти реализираха по 10 точки - Тодор Скримов, Владимир Николов и Николай Пенчев.

"Оформи се картината, в която се намираме. До понеделник щеоформим и състава. Днес играхме по-добре. Състезателите бяха малко по-свежи, но пак изпуснахме някои ситуации. Андрей (Жеков) има проблеми в рамото. Николай Николов каза още на загрявката, че има проблем и не се чувства добре. С него положението също е неясно", заяви след срещата треньорът на отбора Пламен Константинов.