България допусна поредна разгромна загуба на световните финали, този път от Финландия с 0:3 гейма (25:18, 25:21, 25:18).

"Лъвовете" бяха разнебитени и допуснаха шесто поражение на Световното в Полша. Това бе последната среща за националите ни на първенството.

Така родните ни национали регистрираха само три победи на този световен форум – над Мексико (3:0 гейма), Китай (3:0) и Египет (3:2). 

Загубите обаче бяха твърде много - от Русия, Бразилия, Германия, Куба и Финландия, което най-вероятно ще ни изпрати на 13-о или 14-о място в крайното класиране.

Иначе срещу Финландия записахме повече от срамен мач, като в него "лъвовете" допуснаха 24 непредизвикани грешки и логично бяха напълно надиграни.

Още от самото начало на трите гейма финландците взимаха аванс и не го изпускаха до спечелването на 25-ата точка. Слабата мотивация в българския състав доведе до множеството грешки в организацията на играта и от начален удар.

Най-резултатен за България беше влезлият като резерва Цветан Соколов с 11 точки. За Финландия топреализатор стана Урпо Сивула с 22 точки.

По този начин момчетата на Пламен Константинов завършиха на предпоследното място в Група "F", където изпревариха единствено слабаците от Китай.

БЪЛГАРИЯ - ФИНЛАНДИЯ 0:3 (18:25, 21:25, 18:25)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Данаил Милушев, Мирослав Градинаров, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро

ФИНЛАНДИЯ: Мико Еско, Урпо Сивула, Оли Кунари, Анти Силтала, Мати Ойванен, Юка Лехтонен - Лаури Керминен-либеро

Класиране в Група "F"

1. Бразилия - 18 точки
2. Русия - 17
3. Германия - 12
4. Канада - 10
5. Финландия - 6
6. Куба - 5
7. България - 5
8. Китай - 2