Президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров увери, че Пламен Константинов ще остане на поста национален селекционер и след европейското първенство, което ще се проведе догодина.

"Разговорът който водихме с него, още един път подчертавам, беше за бъдещето на националния отбор. Останах с впечатлението, че Пламен е готов и ще води отбора на европейското първенство и по-натам", каза Лазаров пред TV7.

"А нашата позиция е да се доверяваме на български треньори. Имаме доказали се специалисти, които са показали резултати. На Пламен му предстои тепърва да постига резултати."

"Пламен изпитва чувство на несигурност дали той е правилният избор. Ние обаче му изразихме пълната си и безусловна подкрепа. Започнахме да говорим за бъдещето - какво и как следва да го направим."

"Той спомена кое е определящо за решението му да остави братята Братоеви и Николай Николов извън отбора. Това е негово право - той да определи състава си за световното. Това, което се уточнихме обаче с него е, че тези състезатели трябва да бъдат обезателно върнати в отбора."

"И по този начин България да разполага с разширен състав от поне 18 души, които да проведат една много концентрирана подготовка, да играем добре в Световната лига, да потърсим завръщане в група "А" и най-вече да се представим добре на европейското първенство."

"Това, че континенталният шампионат е чак през октомври дава шанс на отборите да изиграят една силна Световна лига и да имат време да се подготвят за европейското първенство", добави Данчо Лазаров.

"Считам, че националният селекционер трябва да има възможност да работи и с клубни отбори. Това се практикува в много страни. Опитът ни с целогодишно ангажиране на Камило Плачи бе изключително неудачен", добави Лазаров.