България постигна чиста победа с 3:0 гейма (27:25, 25:20, 25:22) над Аржентина в предпоследния мач и за двата тима от втората дивизия на Световната лига по волейбол.

Мачът се проведе във Варна, в зала "Конгресна", а момчетата на Пламен Константинов тотално надиграха своя противник и заслужено стигнаха до категоричния успех.

От последния сблъсък между българските и аржентинските волейболисти утре отново от 20:45 часа ще зависи кой отбор от групата ще се класира за финалната четворка на втората дивизия във Варна

Срещата започна много равностойно и първият гейм вървеше точка за точка, а нашите бяха принудени да треперят, след като гостите обърнаха до 24:23, но все пак българите се окопитиха и взеха гейма. 

Андрей Жеков реши да играе с ветерана Владо Николов, който не сгреши срещу тройна блокада и реализира за 27:25 в полза на България.

Втората част също започна равностойно, но нашите постепенно дръпнаха на противника с 16:13 при второто техническо преъсване, макар че в този гейм Тодор Скримов получи травма и напусна залата с помощта на лекарския екип.

Преднината на нашите момчета набъбна до 24:20, а след това те без проблеми взеха още точка и така удвоиха аванса си.

В третия гейм аржентинците поведоха в резултата с няколко точки, но нашите изравниха играта и стигнаха до три точки аванс при 22:19, а до края без проблеми затвориха частта и така спечелиха мача.