Българският национален отбор по волейбол победи Белгия с 3:1 (23:25, 25:14, 25:18, 25:20) гейма в полуфинален мач във Втора дивизия на Световната лига, който се игра във Варна.

Нашите момчета започнаха леко мудно и изоставаха на първото техническо прекъсване с три точки. Разликата се запази и на второто техническо прекъсване и въпреки щурма в края на гейма, гостите го измъкнаха с 25:23.

Във втория гейм възпитаниците на Пламен Константинов заиграха много по-агресивно, натиснаха опонента си и на второто техническо прекъсване вече се изстреляха напред в резултата със седем точки, взимайки частта с 25:14.

"Лъвовете" не пускаха съперника си, захапвайки го здраво още в началото на третия гейм. Разликата от четири точки се запази на първото техническо прекъсване, а грешка на белгийците доведе резултата до 16:9 в наша полза. Сервис в аут на гостите оформи крайното 25:18 в наша полза.

Четвъртият гейм вървеше много равностойно, но в неговия край България постигна пет поредни точки, най-вече благодарение на мощната атака на Владо Николов отдясно и стигна до пет мачбола. Още втория от тях беше реализиран и националите ни се поздравиха с напълно заслужен успех.

Така волейболистите ни се класираха за утрешния финал, където ще мерим сили с Аржентина или Франция. При успех на финала българския отбор ще се завърне в Първа дивизия на Световната лига и ще играе във финалната шестица.

БЪЛГАРИЯ - Белгия 3:1 (23:25, 25:14, 25:18, 25:20)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Николай Николов - Теодор Салпаров-либеро (Мирослав Градинаров, Владислав Иванов)