Матей Казийски призна, че не е бил близо до завръщане в българския национален отбор по волейбол.

През лятото на 2015 година отново се заговори за затопляне на отношенията на 30-годишния бивш национал с ръководството на БФВолейбол, заради което той се отказа да играе за "трикольорите" през 2012 година.

"Не съм бил близо до завръщане в националния отбор, въпреки че се видях с Пламен Константинов. Имам мотиви, които ме спират. Първоначално си бяхме уредили среща с Пламен, но не отидох на нея по лични причини, защото се разболях. Съжалявам, че пропускам толкова мачове с националния отбор, но има позиция, от която не отстъпвам".

"Не виждам никакъв лъч светлина. Дано тези, които управляват волейбола, да тръгнат по нова пътека. Радва ме, че хората таят добри чувства към представянето ми, но не искам да им давам напразни надежди", заяви Казийски след пресконференцията в националния пресклуб на БТА.

Бившият състезател на Тренто пожела успех на националите, които ще участват на Евро 2015 в България и Италия тази есен.

"Това е голяма отговорност – да играеш в България. Групата ни е преодолима. Дано еуфорията не попречи на момчетата. Чувам се с повечето от тях и им желая успех. Радостен съм, че ще имат възможност да играят пред българска публика на европейското първенство", каза още Матей Казийски.

Той ще носи екипа на японския Джейтект Стингс Кария Сити през новия сезон.

"Ще бъде странно да работя без Радостин Стойчев. Заедно сме толкова много години. Ще придобия нов опит, като работя с нов треньор", завърши един от най-добрите волейболисти в света през последното десетилетие.

Казийски, Радостин Стойчев, Васил Симов, Николай Николов и Сашо Дончев представиха в националния пресклуб на БТА проект за нова волейболна школа за деца, която ще отвори врати през септември 2015 година.