Селекционерът на България Пламен Константинов не можеше да си намери място от щастие след победата с 3:0 над Германия на старта на Евроволей.

Нашите тотално смазаха Бундестима в препълнената зала "Арена Армеец" и оглавиха класирането в група "А" на шампионата на Стария континент.

"Трудно се сдържат емоциите. Те понякога помагат в такива мачове, за да се изхвърли напрежението от играчите. Не е толкова лошо. Сега ще ви кажа аз какво си мисля. Предстои ни мъка срещу Чехия и Холандия. Ние сме българи. Моя работа е как ще ги мотивирам".

"Видях една прилична Холандия и една млада Чехия, която може да създаде проблеми, ако я подцениш. Трябва да сме три пъти по-концентрирани след този успех. Този успех над Германия теоретично ни дава възможност да мислим за по-лек път. Тактически ги разцепихме", каза Константинов.

Селекционерът на Германия Витал Хейнен пък заяви: "България беше по-добрият отбор. Това е най-силният ви мач в последната година. Гледах много ваши срещи и не играхте така. Бяхте по-добри във всичко. Страхотно е да видиш Владо Николов как играе на 38 години. Заслужава само уважение", каза той.