Голямо браво за България! Нашите започнаха по мечтан начин Евроволей 2015, след като в препълнената до краен предел зала "Арена Армеец" разбенитиха Германия с 3:0 (25:20, 25:17, 25:20)!

Възпитаниците на Пламен Константинов изиграха превъзходен мач, подкрепяни под непрестанните възгласи на родните фенове. През цялото време те не оставиха капка съмнение в по-голямата си класа и съвсем заслужено спечелиха дербито от група "А" на турнира.

Утре от 20:30 часа отново в столицата играем с Чехия и при победа, ще направим огромна крачка към директното класиране на 1/4-финалите на шампионата на Стария континент, което ще ни даде и по-голяма почивка пред останалите съперници.


България поведе в началото на мача с 4:2 точки след страхотна блокада на Николай Пенчев. В следващите минути всичко на нашите момчета в играта се получаваше и те имаха огромно превъзходство в препълнената зала "Арена Армеец" и първото прекъсване за Бундестима дойде при 7:2 за "лъвовете".

И това обаче не помогна на гостите и България продължи с отличната си игра и преднината ни от пет точки се запази до 15:10. Последва мощна атака на Владо Николов по диагонала, след която поведохме със 17:11. След това резултатът стана 22:18 за "лъвовете" и в този момент Пламен Константинов взе прекъсване, което се оказа отличен ход. След него България поведе с 23:18, а по-късно със страхотен единичен блок на Георги Братоев, "трикольорите" спечелиха първия гейм с 25:20.

Втората част започна както първата – България поведе с 4:2 точки, а нова единична блокада на Георги Братоев ни осигури преднина от 6:2. В следващите минути България продължи да бъде пълен господар, преднината ни нарасна до 10:2. До края на гейма нашите показаха изключително отборна игра, в нито един момент не дадоха на германците да се доближат в резултата и спечелихме втория гейм още по-убедително – 25:17!

Третата част започна точка за точка, като със страхотна блокада на Виктор Йосифов, България повече с 4:3. След това резултатът стана 6:6 и Бьоме от сервис прати топката в аут, при което България отново поведе. После невероятно отиграване на Йосифов ни даде преднина от 8:6 и гостите отново взеха техническо прекъсване. После Денис Калиберда сбърка от начален удар – 9:7, а България спечели и следващата точка и направи най-голямата разлика в този гейм до момента – 10:7. Германия взе следващата точка, но топката се удари в антената, съдиите видяха на повторение нередността и отсъдиха в наша полза за 11:7.

В следващите минути нашите отново взеха преимуществото и дръпнаха с 15:9 след отлична блокада на Ники Пенчев. До края България доигра мача спокойно и се поздрави със заслужена победа.