Българският национален отбор по волейбол се прибра от приятелския международен турнир "Хуберт Вагнер" в Краков.

"Лъвовете" спечелиха 14-ото издание на мемориала, след като записаха три изключително престижни успеха. Момчетата, водени от Пламен Константинов, надиграха домакина и световен шампион Полша с 3:2, Сърбия със същия резултат и Белгия с 3:0. Със 7 точки "трикольорите" завършиха на първо място и се поздравиха с трофея. За най-полезен играч в турнира беше избран диагоналът Цветан Соколов - основен реализатор за представителния тим в "Таурон Арена".

"Тази награда за MVP не значи нищо. Наистина се радвам страшно много с това, което направихме. Най-вече, защото мисля, че до момента България никога не е била първа", започна Соколов.

"Дори и в приятелски турнир, който не бих омаловажил от гледна точка на това, че играхме със световния шампион Полша, със Сърбия и с Белгия. Можем да кажем, че те наистина играят волейбол на едно много високо ниво. Така че много се радвам! Много се радвам и че го постигнахме с един обновен отбор. Подмладен и всички се раздадоха на макс, което лично мен страшно много ме изненада."

"Това е едно доста приятно чувство. Мисля не само за мен, но и за всички тези млади момчета, които са в отбора. Преди турнира въобще не сме си говорили за победи или за загуби. Нашата идея беше да играем добре във всеки един мач. Да се раздадем пък каквото стане. Направихме го и победихме."

"Наистина се раздадохме на 100 процента, може би на 110 и постигнахме един резултат, който бих казал, че до сега не го бяхме постигали, за което много се радвам", добави Цветан Соколов на летище "София".