Пламен Константинов-Гибона даде обширно интервю за популярния руски сайт sport-weekend.com, в което говори за възможността да поеме “сборная”, за българския национален отбор, политиката и... водката.

Селекционерът на България призна, че не употребява алкохол дори и при специални случаи. Дългогодишният капитан на националния бе откровен, че няма никакво намерение да опитва да тръгне по стъпките на брат си - известния оперен певец Юлиан Константинов. Гибона не опитва да пее по никакви поводи, дори и когато е в компания.

“Не пия. Много приятели ми се чудят как оцелявам в сибирските студове без водка. Ето че е възможно”, пошегува се Константинов на въпрос дали не би изпял нещо, като е на софра с алкохол.

“В никакъв случай не бих се пробвал в пеенето. Не обичам да се занимавам с неща, в които не съм експерт. Брат ми достатъчно добре прославя фамилията на оперната сцена, а аз не мога да пея”, добави Гибона. В интервюто не бе подмината и темата дали би поел руския национален отбор.

“Имах разговори по този въпрос с ръководители на вашата федерация. Само че аз имам договор с българската федерация и за нищо на света не бих оставил своя отбор. След 2018 г. ще видим, на този етап разговорът е безпредметен”, категоричен е Константинов. Според него не е толкова важно дали руснак, или чужденец ще бъде начело на “сборная”.

От по-голямо значение било треньорът да е компетентен. Гибона не скри, че в Русия му липсват малко лудите гръцки фенове, които са пословични с изпълненията си по време на мачове. Той е единственият чужденец, спечелил 4 титли с 4 отбора в Южната ни съседка.