Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви след успеха в контролния мач срещу Белгия, че ще избистри състава за световното на 20-и август.

"В двата мача срещу Белгия имаше и хубави моменти, има и неща, които имаме още малко да доизпипаме. Вчера ми хареса как влязоха хората отвън и промениха целия мач. В интерес на истината, вчера направихме отвратителен първи гейм, може би най-отвратителният откакто аз съм треньор. Безобразен гейм и това го отбелязах, че така не започваш мач, какъвто и да е. В крайна сметка днес началото бе по друг начин, с друга настройка, друга мотивация, което беше положителната реакция", каза специалистът.

"Иначе съжалявам за Розалин Пенчев, който показа страхотна игра вчера, но днес му извадиха мъдрец преди мача и нямаше как да вземе участие. Състезателите са още малко "тежки", почти всички. Днес, независимо че играем контрола, играчите правиха фитнес, ние си гоним нашата програма, така че това се отразява. Бавни са им краката, надявам се от следващата седмица да почнем да се забързваме и да сме по-експлозивни и по-бързи, защото това ще ни помогне."

"Това се отразява и на Николай Пенчев, и на Тодор Алексиев, на Виктор Йосифов също, и при Георги Братоев. При тях е по-забележимо. Следващата седмица са по-различни двете проверки, но все пак са мачове. Повече мачове да изиграем е по-добри и да можем да използваме всички, да видим на кого да разчитаме, кой може да влиза и да променя играта. Трябва да напаснем и тези моменти. Има специфика - някои започват добре, други влизат добре, но започват по-сложно. Трябва да изчистим и тези моменти."

"Още не си е проличало кой ще пътува за Европейското първенство. Всички имат шансове до 20 август. На 20 август вече ще избистрим състава за Европейското първенство. Дотогава никакви предварителни коментари или избистряне на състава не може да има. Контролата мисля, че беше добра, може би най-добрата, макар че и с Иран изиграхме два не лоши гейма. С Турция първите два бяха сравнително стабилни. Може би като цял мач днешният беше най-стабилен."