Селекционерът на волейболните ни национали Пламен Константинов-Гибона обяви, че е обмислял да хвърли оставка, но в крайна сметка отново ще остане начело на отбора.

Както е известно, нашите стигнаха до 1/4 финал на Евроволей, където бяха разнебитени с 3:0 от Сърбия, а преди това паднаха с 3:0 и от Русия. 

"Разочарован съм от загубата от Сърбия. И аз нямам най-точното обяснение за този мач. Липсваше ни хъс и емоция, всички сте го видели. Момчетата чувстваха, че можем да стигнем по-напред. Според мен, при победа над Сърбия, щяхме да играем финал", заяви Константинов.

"Уважавам сърбите като отбор, но имахме своите шансове. Във втория и третия гейм имахме преднина в точките и трябваше да сме по-хладнокръвни. Дали ще остана на поста? Ще обсъдя това първо с федерацията. Ще излъжа, ако кажа, че не ми е минавала мисълта за оставка. Няма вечни хора".

"Важно е и мнението на играчите. Може би ще е добре някои от тях да имат среща с шефовете на федерацията, за да се разбере и тяхната гледна точка", добави Гибона.