Левски ще награди с нов договор един от основните си играчи, твърди "7 дни спорт". "Сините" са приели искането на Димитър Пиргов да се изравни с останалите титуляри в състава по заплата.

Защитникът бе привлечен през лятото уж за резерва, но се превърна в несменяем. Дори стигна до националния отбор. Заплащането му до този момент обаче не отговаряше на играч, който винаги е сред 11-е, стига да не е контузен или наказан.

Така след мача с Нефтохимик, който ще бъде последен за "сините" през есента, се очаква да бъде подписан официален нов договор с него. Тогава ще бъдат проведени разговори с доста от играчите, чиито договори изтичат, след като бъде направена преценка на заслугите им към отбора до момента. 

В същото време стана ясно, че цялата подготовка на Левски за пролетта ще премине в Кипър. Столичани капарираха още един лагер там заради по-добрите условия като време, които предлага Островът на Афродита.

През първия етап "сините" само ще бягат и може да изиграят само един мач, а после след кратък престой у нас се завръщат за серия от контроли. Очаква се скоро да бъде обявена цялата програма за подготовка с точни дати.