Една от големите въпросителни преди световната квалификация с Холандия е не кой ще замени контузените Владислав Стоянов и Георги Миланов, а кой ще изведе „лъвовете" от тунела с лентата.

Промяната се налага заради контузията на Светослав Дяков, а кандидатите за капитан са четирима, фаворит изглежда бившият капитан на Бългapия Ивелин Попов, който днес се ползва с най голям авторитет в съблекалнята, но той веднъж бе разжалван, което ще затрудни обратния му път.

Попето не се ползва и с голямо доверие от ръководството на БФС, което е още един минус за него. Самият той постоянно подчертава, че не му пука за лентата, но ще играе с пълни сили за България.

Другите кандидати за капитан са Николай Михайлов, Николай Бодуров и Станислав Манолев. Техните кандидатури обаче също не безспорни. Вратарят дълго време не е правил голям мач за „лъвовете", а защитниците на ЦСКА-София едва сега се върнаха в държавния тим. Те имат опита на своя страна, но не и самоувереността да сложат лентана след дълго отсъствие и липса на големи мачове в последните месеци.

Играчите от разширения състав сами трябва да изберат новия капитан, който вероятно ще изведе България само в двубоя с „лалетата".