Лудогорец победи с 3:1 Черно море в Каварна и поне малко успя да се реваншира пред феновете си за загубения финал от Ботев Пловдив във финала за Купата на България.

Трябва да се отбележи, че в титулярния състав на разградчани бяха десет българи, като половината от тях са юноши на тима.

Треньорът на варненци Георги Иванов-Гонзо също заложи на млади и по-неопитни момчета. Това бе предпоставка за зрелищен футбол, с много положения и голове.

Домакините дръпнаха в резултата след попадение на Кузма (4), но още преди почивката Лудогорец вкара бързи три гола чрез Пластун (16) и Григоров (32) и Димитров (45).

Така разградчани записаха страхотна победа и показаха, че могат да стигат до трите точки с отбор изграден от българи. От своя страна Черно море доиграва сезона и Гонзо обиграва младите в отбора.

В същото време отборите на Локомотив Пловдив и Дунав Русе си спрегнаха истинско голово шоу на "Лаута", като си вкараха седем гола, а гостите стигнаха до победата след 4:3.

Срещата бе директна битка за четвъртото място в Първа професионална лига. Две попадения за домакините вкара Мартинович, един добави Камбуров от дузпа, точни за гостите бяха Ненов, Аясс, будинов от дузпа и Костадинов.

Така Дунав се превърна в най-приятната изненада на първенството и заслужено ще зъвърши на четвърта позиция, Локо също изигра добър сезон и остава на пета позиция.