Жесток скандал разтърси аржентинския футбол, след като стана ясно, че футболистът Алексис Сарате е изнасилил приятелката на съотборника си в Индепендиенте Мартин Бенитес.

Случаят е отпреди три години, но едва тези дни беше издадена осъдителна присъда на Сарате и той ще търка наровете в затвора за срок от 6 години и шест месеца. Потърпевшата се казва Джулиана Пералта, а най-скандалното в случая е, че докато Сарате я е изнасилвал, то приятелят й е спал в същото легло, но нищо не е разбрал.

Това на пръв поглед изглежда като доброволно съгласие за секс и именно върху тази теза се беше изградила защитата на Сарате, но съдът не я прие, съобщава offnews.

Пералта споделя, че по време на фаталната случка тя, гаджето й и още няколко футболисти били наели апартамент. Тя и Бенитес били в отделна стая, правили секс и след това заспали.

Тя била събудена внезапно, защото усетила, че проникват в нея против волята й, а непознат глас я питал "Грижиш ли се за себе си?". Джулиана  се разкрещяла, опитала се да се измъкне, приятелят й се събудил. Последвали увещания да забрави случката, като най-странното било, че гаджето й заел страната на съотборника си.


Тя искала да си тръгне, но не я пускали. По-късно увещанията да си мълчи и да не търси правосъдие продължили, но тя не ги послушала и сега спечели съдебната битка.

След присъдата Пералта заяви, че се надява примерът й да бъде последван и от други момичета, жертва на насилие.