Селекционерът на младежките ни национали Антони Здравков-Сухия за пореден път отказа да хвърли оставка след поредната излагация - този път 1:1 с Казахстан в среща от квалификациите за Евро 2019 в Италия. Както е известно, националите ни преди това паднаха позорно с 0:1 от Люксембург и извъртяха домакинско 2:2 с Казахстан и са на дъното в групата си.

Вместо оставка, Сухия започна с поредните си оправдания и подсмърчания и с нищо не показа, че смята да си тръгне от удобното си място в БФС.

След подобна излагация всеки уважаващ себе си треньор би напуснал, но не и Тони Здравков. Най-любопитното е, че Здравков за пореден път не спомена думата "оставка", а си потърси други извинения и оправдания.

“Няма какво да се оправдаваме със съдиите. Допуснахме елементарни грешки. Не ни достигна класата точно в тези мачове. Липсата на Краев, Юсеин, Вутов и Йомов оказа влияние. В защита се представяме на ниво в почти всяка една среща, но срещаме трудности в атака”, коментира Здравков.

“Това, което искам да видя в отбора, е да задържим играта в защита на това ниво и да покажем развитие в нападение. Трябва да бележим повече. Смятам, че ако се съберем всички, без да има контузени, ще имаме повече възможности за предстоящите мачове с Франция и Черна гора”, завърши Сухия.