Германия и Франция си врътнаха зрелищно равенство 2:2 в Кьолн в престижна проверка.

Така "петлите" отново не допуснаха загуба от Бундестима след полуфинала на Евро 2016. Те имат и още два успеха през последните години като гости на този съперник - 0:3 през 2003 и 1:2 през 2012, но сега изпуснаха победата в последните секунди на мача.

Момчетата на Йоги Льов пък вече са в серия от 21 поредни мача без загуба. Двата гола за Франция вкара Александър Лаказет (34 и 71), точни за домакините бяха Тимо Вернер (56) и Ларс Щиндл (90). 

С тази среща и двата тима затвърдиха мнението, че разполагат с уникални поколения и ще са едни от основните фаворити на Мондиал 2018. 


Домакините започнаха атакуващо мача и можеха да вкарат още в началото. В третата минута Месут Йозил се освободи от защитата на Франция и стреля, но в аут.

Постепенно гостите живнаха и изнесоха играта в по-предни позиции. В 15-ата минута Лукас Дине стреля по диагонала, но топката профуча до гредата. След половин час игра отново Германия стигна до положение, но Сами Кедира пропусна.

Три минути по-късно гостите вкараха. Тогава Марсиал асистира на Александър Лаказет и той опъна мрежата на Германия за 0:1. До края на полувремето не се стигна до сериозно голово положение пред една от двете врати.

Втората част започна с шанс за домакините, но Антонио Рудигер пропусна. Домакините засилиха атаките си и заслужено изравниха.

В 56-ата минута Месут Йозил намери Тимо Вернер и той вкара за 1:1. Германия можеше да направи и пълен обрат, но в 70-ата минута Тони Кроос прати топката в гредата.

Минута по-късно Мбапе намери Лаказет и той отново вкара за 1:2. До края домакините натиснаха и заслужено стигнаха до равенството. В добавеното време златното момче на Германия Марио Гьотце асистира на Ларс Щиндл и той вкара за 2:2.

ГЕРМАНИЯ - ФРАНЦИЯ 2:2

Голмайстори:

0:1 Лаказет (34)

1:1 Вернер (56)

1:2 Лаказет (71)

2:2 Ларс Щиндл (90)

ГЕРМАНИЯ: Трап; Джан, Хумелс, Зюле, Платенхарт; Кедира, Кроос; Гюндоган, Йозил, Дракслер; Вернер

ФРАНЦИЯ: Манданда; Жале, Варан, Юмтити, Дин; Толисо, Рабио, Матюиди; Мбапе, Лаказет, Марсиал