Селекционерът на младежкия ни национален тим Антони Здравков изрази оптимизъм, че България може да се пребори за второто място в групата и да се добере до бараж за класиране на Евро 2019. Нашите победиха Черна гора с 3:1 тази вечер в Стара Загора и към момента са четвърти в подреждането.

„До първия гол бяхме припряни и напрегнати. Липсата на точки попречи на футболистите ми, бяхме припряни. Голът окрили футболистите и те показаха, че имат умения и могат да играят футбол“, каза Тони Здравков.

„В началото Черна гора имаше няколко контраатаки, но защитниците и вратаря се справиха. В днешния мач имаше две неща, които се бяха слели в едно – прегаряне и притеснение“, добави Сухия.

"Този мач беше най-резултатния и най-качествен като точков актив. В мачовете с Казахстан играта ни се получаваше, но ни липсваха някои играчи. Искрено се надявам, че тази победа ще снеме от напрежението върху момчетата".

"Въпросът е ние да печелим всичките си двубои до края на кампанията. За мен е напълно постижимо второто място. Смятам, че първото място е предопределено за Франция, останалите имат шансове за втората позиция", добави селекционерът на младежите.

"Аз нищо няма да мога да променя до следващия мач, защото футболистите няма да тренират с мен, а ще тренират с клубовете си. Искам тези момчета да играят повече за отборите си".

"Виждате, че тези, които играят повече играят и добре в националния отбор. Другите се притесняват. Това не беше оптималният ни вариант. Липсваха ни някои играчи. Това е национален отбор, дори и да липсва някои, трябва да се опитаме да го заместим с други момчета“, каза още Здравков.