Още по темата

 

Григор Димитров отстъпвал на Давид Гофен само по два показателя. Това твърдят двама от експертите на „Скай Спортс” Анабел Крофт и Грег Руседски, които очакват победа за Гришо в днешния му сблъсък с белгиеца от 16:00 часа българско време.

Срещата е втора за двамата от група „Пийт Сампрас” на финалния турнир на ATP в Лондон, след като те записаха победи в първия кръг. Българинът вече надви в три сета австриеца Доминик Тийм, а Гофен направи същото срещу Рафаел Надал, който след това се оттегли от турнира и ще бъде заместен от Пабло Кареньо-Буста.

„Условията в залата прилягат на Димитров. Настилката е много бърза, а и той води с 3:1 победи в предишните им мачове. И двамата с Гофен понякога имат проблеми да завършат двубоите, но все пак залагам на Димитров”, прогнозира Анабел Крофт утрешния сблъсък.

“Ще бъде оспорван мач, но е време Григор Димитров да докаже класата си. Впечатлен съм от Гофен, но залагам на българина. Гофен може би го превъзхожда по отношение на бекхенд и ретур, но по всички други показатели Димитров е по-добър. Всички говорят, че Григор Димитров е суперзвезда и сега е неговият миг”, коментира пък Грег Руседски.