Александър Тонев игра пълни 90 минути в дебюта на новия треньор на Кротоне - легендарният вратар Валтер Дзенга, но не успя да помогне за да бъде избегнато поражението с 1:2 при гостуването на Сасуоло.

Дзенга беше назначен в четвъртък на мястото на уволнения Давиде Никола, който навъртя три поредни загуби. Днес обаче серията се увеличи до четири. Домакините също смениха треньора, като Джузепе Якини замени Кристиян Бучи.

Александър Тонев започна мача като втори нападател, а го завърши като дясно крило. Домакините можеха да спечелят и по-убедително, но вратарят на Кротоне Алекс Кордас спаси дузпа на Алесандро Матри две минути преди края на мача.

Матео Политано измъкна мача за домакините, след като вкара един гол и подаде за още един. Сасуоло се придвижи на 15-о място с 14 точки, докато Кротоне е на 17-ото с 12 или точно над зоната на изпадащите.

След нулево първо полувреме домакините откриха в 4-ата минута на второто. Едуардо Голданига засече центриране от ляво на Политано, след като изпревари персоналния си пазач и с глава плъзна топката в мрежата. Политано удвои преднината на своите в 61-ата минута след перфектен индивидуален пробив и удар извън границата на наказателното поле.

Пет минути по-късно Ачерби от състава на домакините си вкара автогол. Роландо Мандрагора центрира от ляво, Анте Будимир натисна Ачерби пред далечната греда, което се оказа достатъчно за да принуди играча на Сасуоло да вкара топката в собствената си врата.