Дмитрий Песков - прессекретар на президента на руската федерация, е уверен, че глутниците от бездомни кучета в Сочи няма да попречат за провеждането на олимпиадата в Сочи.

"В Сочи действително има много бездомни кучета, те са повече, отколкото в други градове", каза Дмитрий Песков в интервю за "Комерсант ФМ", цитирано от БТА.

Според Песков причина за големия брой бездомни кучета в Сочи са били строителите на олимпийските обекти, които са ги хранили. "А когато строителите си отидат, кучетата няма къде да отидат", отбеляза Песков.

Състезателят по бослей Александър Зубков пък ще бъде знаменосец на отбора на Русия по време на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри в Сочи.

Новината беше съобщена от руския олимпийски комитет. Церемонията по откриването е в петък, 7-и февруари, от 18.14 часа българско време.

Зубков има два медал в кариерата си от олимпийски игри - сребро от Торино'2006 и бронз от Ванкувър'2010. 39-годишният спортист е спечелил шест медала от световни първенство по бослей, включително злато през 2001-а година.