Американката Грейси Голд спечели титлата при жените на турнира от сериите Гран При по фигурно пързаляне в Осака (Япония), последен кръг за сезона.

Голд завърши със сбор от 191.16 точки, след като беше начело и в двете изпълнения и се класира за финала на веригата в Барселона (Испания) от 11 до 14 декември.

Втора остана Альона Леонова (Русия) със 186.40 точки, а трета се нареди Сатоко Мияхара (Япония) със 179.02 точки. Японката беше четвърта след кратката програма, но получи втора оценка за волната и стигна до бронзовото отличие.

За Голд това е първи успех в сериите Гран При за сезона, след като спечели бронзов медал на "Скейт Америка" през октомври.

При спортните двойки победители са канадците Мегън Дюамел и Ерик Радфорд със 199.78 точки. След тях останаха Юко Кавагути и Александър Смирнов (Русия) със 183.60 точки и световните шампиони за юноши Сяоюй Юй и Ян Цзин (Китай) със 182.00 точки.

Световните вицешампиони Кейтлин Уивър и Андрю Поже (Канада) поведоха след кратката програма при танцовите двойки с 67.51 точки.

Второто място заемат Пени Куумс и Николас Бъкланд (Великобритания) с 60.49 точки, като двата дуета са почти сигурни участници на финала в Барселона. Представителите на Русия Ксения Монко и Кирил Халявин са на трета позиция до момента с 59.70 точки.

По-късно днес е волната програма при мъжете, а надпреварата завършва утре с волната програма при танцовите двойки и с галаспектакъла на медалистите.