"Благодаря на всички за подкрепата", каза шампионът в ски-скока на Зимната Универсиада Владимир Зографски, който завоюва златен медал в Словакия.

Още по темата

 

"Шанцата в Осърбле облагодетелстваше физически силните скачачи. Аз нямам толкова изразена физика, конкурентите ми бяха много по-високи и здрави. Затова наблегнах на техниката и най-вече на скоростта", каза Зографски, цитиран от БТА.

"Доволен съм от скоростта, която генерирах при отскока, това ми позволи да направя доста добър метраж и в двата опита. Те на практика се оказаха и най-добрите ми скокове тук, в Осърбле."

"За първи път от дълго време насам се чувствах уверен и стабилен, способен да покажа какво мога. Имаше малко нервност след като поведох, но изобщо не загубих вяра, че мога да стана шампион. Давам си сметка, че много от най-добрите в ски-скока отсъстваха, но въпреки всичко тази титла значи много за мен."

"Доволен съм, че изпреварих представители на легендарни школи в ски-скока, на държави, в които този спорт има хиляди състезатели и десетки шанци - Полша, Русия, Япония, Словения", коментира Владимир Зографски след вчерашната си победа. Той се надява тази титла да върне самочувствието му, да му даде спокойствието и увереността да покаже най-доброто от себе си.

"Златото значи много за мен, мисля, че причината за застоя в последната година бе повече психологическа. Много неща ни се струпаха на главата, включително и тази контузия в кръста, която все още не е отшумяла напълно."

"В следващите два дни ще останем с бащи ми в Осърбле, за което благодаря на разбирането и помощта от АУС "Академик". След това заминаваме с баща ми за Вилинген (Германия), където от петък до неделя предстоят поредните стартове за Световната купа, единият от които нощен."

"Благодаря на всички българи, които ме подкрепяха и се надявам да имаме нови поводи за радост до края на сезона", каза Зографски. Титлата на Зографски е деветата, спечелена от България на Световни студентски игри.