Черно море стигна до споразумение със сръбския вратар Александър Чанович. Броени дни след като се раздели с Илко Пиргов, ръководството на “моряците” намери негов заместник.

Опитният страж е роден на 18 февруари 1983 г. в Косовска Митровица. Висок е 188 см. и е играл под ръководството на Никола Спасов в македонския Брегалница Щип.

Преминал е през сръбските Цървена звезда, Войводина, Рад, БАСК, Борча и Вождовац, македонските Брегалница и Победа, беларуския Динамо Минск, кипърския Ермис Арадипу и Биркиркара от Малта.

Има 6 мача за юношеския национален отбор до 21 г. и е бил част от олимпийския отбор на страната си на игрите през 2004 година в Атина.

Той ще се конкурира под рамката на вратата с Илия Николов и възстановяващият се от операция Георги Китанов. Наставникът на варненци продължава да работи по селекцията, като заяви, че на проби в тима ще дойдат няколко български и чуждестранни играчи на различни постове.

Черно море се събира за старта на зимната си подготовка на 7 януари, като тогава на линия трябва да е и Стенио дос Сантос, след като стана ясно, че халфа на Кабо Верде отпада от състава на своята родина за предстоящия турнир за Купата на африканските нации.