Голямата новина преди приятелската среща България - Румъния в Анталия е свързана с дебютирането на Ивайло Петев начело на "лъвовете".

Петев замени Любо Пенев и за първи път ще седне на горещия стол срещу северните ни съседи.

Младият специалист имаше куп проблеми с окомплектоването на състава си, но именно в неволите на Петев, повечето футболни анализатори съзряха и каква ще бъде бъдещата основа на националния ни отбор. И тя се казва Септември.

Именно този малък, но славен клуб от столичния квартал Красна поляна в момента дава цели осем национали.

На игрищата до  "57-мо училище" са израснали Симеон Славчев, Ивелин Попов, Стефан Велев, Александър Александров, Даниел Генов, Лъчо Балтанов, Георги Божилов и Мишо Венков.

Всеки от осморката играе вече за друг отбор, но е израснал именно в школата на Септември и е юноша на този култов клуб, който е запазил онзи дух на отминалото време.

Именно в този клуб се е запазила и старата изпитана рецепта за успехите на родните ни отбори - тясното сътрудничество между Общината, Спортното училище, треньорите и талантите.

"Рецептата за успехите на нашата школа е само една и тя е - много работа. Ние сме скромен, но славен клуб, който не спира да ражда таланти и ще продължи да го прави".

"Ние в Красна поляна сме горди хора, работливи и не обичаме излишните фанфари и показности, но трябва да се знае, че в момента имаме осем проекто национали. Момчета, които са наши рожби, минали през школата на Септември", заяви пред Gol.bg шефът на ДЮШ на клуба Йордан Йорданов.

"В Септември се подготвят около 500 деца, работят 12 треньори, но никой няма да се оплаче от условия, терени или да се пречупи от трудностите".

"Именно за това сме Септември и за това сме люпилня на футболни таланти. Работим и произвеждаме и сме горди с постигнатото", добави специалистът.