Левски тресна с 3:1 Несебър и успя да се класира за 1/4 финал в турнира за Купата на България.

Там "сините" могат да срещнат ЦСКА, след като вчера червените без проблеми удариха Спартак Плевен и стигнаха до тази фаза на надпреварата.

Два гола за Левски заби Божидар Краев (13 и 28), един добави Мигел Бедоя (27). Точен за домакините бе Николай Костов (32).

Така "сините" без проблеми минаха през Несебър и са на 1/4 финалите за купата, която през пролетта изпуснаха по-доста смешен и комичен начин.


Срещата започна с атаки за "сините", които още в началото притиснаха сериозно домакините. В 5-ата минута Диаби напредна през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но твърде слабо. Последва нов шанс за "сините" и отново за Диаби.

Играчът на Левски проби отдясно, след което пусна хитро към Краев в наказателното поле, но той бе блокиран от защитник на Несебър. Така се стигна до 13-ата минута, когато гостите заслужено вкараха.

Най-добрият на терена Диаби направи нов пробив по крилото, след което намери Бедоя, който с пета технично продължи към Краев и за него не бе трудно да вкара за 0:1.

Малко по-късно Несебър изпусна да изравни, след като Йоргачевич показва класа и спаси удар на Цонков с глава.

В 27-ата минута Мигел Бедоя стреля от дъгата на пеналта и направи резултата 0:2, а само минута по-късно Де Нойер изведе перфектно Краев и той без проблеми опъна мрежата на Несебър за 0:3.

Домакините все пак намалиха. В 32-ата минута Николай Костов изпълни перфектно пряк свободен удар и вкара за 1:3.

Второто полувреме започна с положение за Несебър, но Цонков не успя да вкара с глава. Последваха спокойни минути, като играта се водеше основно в средата на терена.

В 58-ата минута Ради Цонев стреля от разстояние, но Андонов показа класа и улови. Малко по-късно Николай Костов се опита да вкара отново от пряк свободен удар, но този път Йоргачевич се намеси авторитетно.

Последваха нови скучни минути, като двата отбора трудно достигаха до някакво сериозно голово положение. До края не се случи нищо интересно и така Левски с Лекота удари Несебър и е на 1/4 финал за Купата на България.

Несебър - Левски 1:3

Голмайстори:

0:1 Божидар Краев (13)

0:2 Мигел Бедоя (27)

0:3 Божидар Краев (28)

1:3 Николай Костов (32)

Несебър: Андонов, Костов, Молдованов, Стоянов, Метин, Цонков, Вълчев, Калев, Л.Ангелов, С.Ангелов, Грозев

Левски: Йоргачевич, Белаид, Орачев, Махмудов, Де Нойер, Бедоя, Диаби, Краев, Р.Цонев, Александров, Карнер