Верея е на крачка от това да назначи нов треньор. Опитният Иван Колев (60 г.) ще седне на финални преговори с ръководството днес, пише "Тема спорт". Той вече е имал среща с президента Галин Михайлов, но не е дал окончателен отговор дали е съгласен да води отбора. Колев иска да уточни някои детайли около работата си в клуба, а вероятно ще настоява и за гаранции, че няма да има финансови проблеми. Както е известно, през изминалия сезон във Верея неведнъж се просрочваха по няколко заплати на куп. Въпреки това клубът се похвали в официалния си сайт, че е получил лиценз за новия сезон, като публикува документа.

"Има такава вероятност, но по-добре да се чуем в понеделник (б.а. - днес), за да видим какво ще е окончателното решение", лаконичен бе Колев пред „Тема спорт”. През пролетта тимът бе воден от играещия треньор Елиаш да Силва, а лицензоносител бе Иван Вутов. Сега обаче съществува вероятност Колев да поеме самостоятелно отбора. Според запознати резервни опции за Верея са Александър Димитров и Димчо Ненов. Двамата работиха в екип през изминалия сезон в Локо ГО. Димитров бе старши треньор, а Ненов - негов асистент.

Избор №1 за поста обаче е Иван Колев. За последно той работи в елитния индонезийски ПС ТНИ през 2017 г. Колев се задържа 4 месеца на поста - от май до септември, като изведе отбора в 21 мача (6-3-12). Преди това Колев бе начело на Локо Горна Оряховица (2016/17) и Славия (2014-2015) в елита. Специалистът има дълга кариера, която стартира още през 1982 г. като треньор в школата на Левски. След това води редица родни клубове, сред които Славия, Дунав, Кремиковци и националите go 19 и 21 г. Бил е начело на редица индонезийски и ми-анмарски клубове. На два пъти е бил и селекционер на Индонезия (2002-2004 и 2007-2008). Верея стартира лятна подготовка на 15 юни (петък), предвиден е лагер в Словения и Австрия.