Смятам, че подготовката нормално мина, с изключение на няколко дни в Турция, когато времето беше много тежко. Надявам се с тези мачове, които изиграхме, да сме влезли в една добра кондиция и през новия полусезон да играем добре и да следваме нашите цели, заяви звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев днес, когато получи наградата си за футболист номер 1 на месец декември 2018-а година.

Неделев благодари на хората, които са гласували за него и си пожела да не бъде последната индивидуална награда, която обаче е заслуга на целия отбор. Халфът беше в центъра на много трансферни слухове тази зима, като последният споменат за него клуб беше турският Фенербахче.

"Имало е някакви обаждания, но нито аз съм говорил, нито в клуба е дошла официална оферта. Така че до лятото ще си остана в Ботев. Имаше оферта от ЦСКА, но от изминалото лято, от това лято никой не ми е звънял от ЦСКА и Лудогорец. Ако е имало нещо, е било през миналото лято. Аз обичам Ботев, харесва ми обстановката, на този етап не мисля да сменям Ботев с друг отбор от България, казва още полузащитникът на жълто-черните.

Той беше попитан дали би приел оферта от Каляри, където беше трансфериран Кирил Десподов от ЦСКА. "Ако имам предложение от отбор от Италия или Германия, който е по-назад в класирането, и от Фенербахче, ще отида точно там. Да, турското първенство не е на нивото на Германия и Италия, но Фенербахче има много по-голяма история".

"И аз обичам италианското първенство, ако аз имам такава оферта както Десподов, бих приел. Аз съм фен на италианския футбол и италианските отбори, така че Дай Боже лятото и аз да имам оферта от Италия".

За националния отбор и шансовете за класиране на Евро 2020 звездата на канарчетата е оптимист: "Мисля, че ни е доста тежка групата, но отборът се е доказал, че срещу големи отбори играе добре. Така че се надявам да почнем цикъла, Дай Боже с две победи. Но ще дадем всичко от себе си, за да се класираме на европейското първенство".