Галерия

Последното Вечно дерби за сезона Левски – ЦСКА най-вероятно ще се играе на 24 май. Това заяви Атанас Караиванов – изпълнителен директор на "Футбол Про Медия" - фирмата, която държи правата за излъчване на мачовете, и генерален секретар на ПФЛ.

Вижте класирането в Първа лига 

На този ден "сините" отбелязват 105-ата си годишнина и се пада петък. Невъзможно е мач №1 и нас да се проведе в събота или неделя, защото за 26 май са насрочени евроизборите. Тогава полицията ще пази урните и категорично отказала да охранява и големия сблъсък, който е предпоследен от сезона в Първа лига.

Левски излъга ЦСКА в скандален мач, съдия опорочи Вечното дерби + ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ

"Коментирали сме темата с БФС и остава тази дата. Предполагам, че Левски – ЦСКА, както и всички мачове от първата шестица от предпоследния кръг на Първа лига, ще се състоят на 24 май, петък. Това е възможен вариант. 24 май е почивен ден. В момента това е и единствената възможна дата за този мач", заяви Караиванов в интервю за Дарик радио.

Левски тресна ЦСКА с автогол и свали "армейците" от първото място

"Последният кръг пък ще се играе на 27 май, понеделник. Причината е, че в тази седмица ще трябва да се изиграят и баражите за Първа лига, както и плейофът за Лига Европа", добави той.

Иначе следващото дерби между Левски и ЦСКА ще се състои на 20 или 21 април. До момента "сините" спечелиха и двата мача срещу големия съперник с по 1:0 с автоголове.