Галерия

Лудогорец и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 28-ия кръг на Първа лига, играно в Разград.

Двата отбора си размениха по едно полувреме, като през първото "червените" бяха по-добрият отбор на терена и до 17-ата минута изпуснаха три златни шанса да поведат. След почивката домакините взеха превес, но така и не успяха да преодолеят Витаутас Черниаускас. Това стори Клаудиу Кешерю в самия край, но голът беше отменен заради засада.

Вижте развоя на мача по минути тук 

Така за втори път в своята история ЦСКА не загуби две поредни гостувания на Лудогорец, след като преди дни спечели с 1:0 за Купата на България. Първата подобна серия на "армейците" беше през 2017 г. и така те започват да се превръщат в черна котка за шампионите. Този път обаче гостите не допуснаха попадения и в двата сблъсъка. 

Вижте класирането в Първа лига 

След мача интригата за титлата се запази. Лудогорец остава с 3 точки пред столичани на върха, а Левски може да се доближи до фаворитите, ако утре победи Черно море във Варна. 


Стойчо Стоев и Любо Пенев направиха общо шест промени в съставите си от мача за Купата на България. Станислав Манолев, Абел Анисе, както и наказаните Сисиньо и Яцек Горалски бяха сменени. Техните места заеха съответно възстановеният Антон Недялков, Лукас Саша, който действаше като краен бранител, Серкан Юсеин и Светослав Дяков.

За "червените" Жеферсон игра вместо санкционирания Жанио Бикел. За бразилеца това беше едва втори мач през 2019 г. заради контузия. По-рано той се появи на терена за 45 минути при успеха с 1:0 над Черно море в София. Евандро смени на крилото Рафаел Енрике, който изобщо не попадна в групата заради запълнената квота за футболисти извън Европейския съюз.

Дербито Лудогорец - ЦСКА в снимки 

ЦСКА започна дербито много добре и още в началото изпусна три златни шанса да поведе в резултата. Пред Евандро се откриха две от възможностите. Във 2-ата минута той беше изведен по крилото и стреля мощно, но Ренан спаси. Малко по-късно отново бразилецът беше в центъра на вниманието. Рубен Пинто центрира от десния фланг към далечната греда и Евандро засече с глава, но вратарят изби.

В 17-ата минута резултатът като по чудо се запази 0:0. Тиаго Родригес с магическо подаване изведе Али Соу през центъра на защитата. Нападателят финтира Козмин Моци и върна към непокрития Жоржиньо. Последва мощен шут от чиста позиция, но халфът прати топката над напречната греда. До този момент ЦСКА беше пълен господар в Разград и трябваше да съжалява, че не води в резултата.

След това домакините се съвзеха, изнесоха играта в по-предни позиции и Лукас Саша намери Клаудиу Кешерю в наказателното поле, но ударът на румънския национал беше изключително неточен. Домакините отправиха първия си точен шут чак в 43-ата минута, когато Кешерю не успя да затрудни заелия отлична позиция Витаутас Черниаускас.

През второто полувреме Лудогорец взе превес, имаше териториално надмощие, но не можеше да създаде чисто голово положение до 64-ата минута, когато дербито стана двуостро. Тогава Вандерсон отправи мощен удар по диагонала, но топката профуча покрай страничната греда. Отговорът на ЦСКА не закъсня и 120 секунди по-късно Соу надбяга Моци. Последва успоредно на голлинията центриране, но Ренан изби с върха на пръстите точно пред дебнещия Тиаго.

После домакините изпуснаха два златни шанса да поведат. Първо Иван Турицов изби от голлинията удар на Кешерю, а после Черниаускас се превърна в герой за ЦСКА. Адриан Попа проби по фланга, намери непокрития Вандерсон, който стреля от движение, но вратарят беше заел чудесна позиция и изби.

По-късно Черниаускас спаси нов шут на бразилското крило на домакините, а в самия край на мача Кешерю вкара, но голът беше отменен за засада на нападателя.  

Лудогорец - ЦСКА 0:0

Голмайстори: няма 

Лудогорец: 33. Ренан, 8. Лукас Саша, 30. Моци, 28. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков, 96. Юсеин (72-Анисе), 92. Лукоки (46-Попа), 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю
Треньор: Стойчо Стоев 

ЦСКА: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 5. Бодуров, 24. Томаш, 3. Жеферсон, 6. Пинто (78-Антов), 15. Малинов, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго (90-Чорбаджийски), 10. Евандро (69-Джеси), 22. Соу
Треньор: Любо Пенев

Разград, ст.: "Лудогорец Арена"
Съдия: Драгомир Драганов
Жълти картони: Дяков (Лудогорец); Жеферсон (ЦСКА)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=31bec3f7ba" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>