Ръководството на Берое търси генерален спонсор, който да подпомогне издръжката на клуба. В момента с това основно се е ангажирала държавата чрез ТЕЦ Марица-изток 2. Единствените свежи средства, които клубът сам вкарва в касата си, са от продажбата на играчи, пише "Тема спорт".

Пари налива и родна букмейкърска компания, която наскоро брандира стадиона под Аязмото. Желанието на ръководството е да се намери основен рекламодател, чието лого да стои на екипите на заралии. Във финансирането помагат и малки местни фирми.

Вчера пък община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров и неговите заместници дадоха пресконференция за свършеното от тях в града и най-наболелите проблеми за решаване. Бе засегната и темата за успехите на спортните клубове в града. Интересното е, че сред тях не се каза нищо за футболния Берое.

"В колективните спортове има повод да се поздравим. Женският баскетболен отбор на Берое спечели Адриатическата лига, което се случва за първи път в Стара Загора. Това е и вторият отбор в страната, който печели това отличие. Новакът в този спорт БК Локомотив също заслужи признание. Мъжкият баскетболен тим на Берое влиза в битка за шампионската титла тази година", каза ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.