Новият член на Първа лига Арда Кърджали започна подготовка за историческото си дебютно участие сред елита на българския футбол. Старши треньорът Стамен Белчев събра футболистите, които минават медицински прегледи. По-късно групата заминава за Банско, където ще продължи първата част от своята подготовка. 

До този момент Арда официално има подписан договор с един играч. Това е вратарят Николай Банков, който идва от Ботев Враца. Той преди това е носил екипите на Спартак (Варна), Миньор (Перник), Хасково, Пирин (Благоевград), Добруджа и Локомотив (Горна Оряховица). Банков има и кратък престой в полския Рух (Хожув). Роден е на 19 ноември 1990г. Очаква се до края на седмицата към отбора да се присъединят още двама футболисти.

В Банско новакът в Първа лига ще остане до 29 юни и ще изиграе две контроли. Първата е на 22 юни с Поморие, а втората е предвидена за 26 юни с румънския Академика Клинчени, който от тази година ще играе в Първа румънска лига. Третата проверка на Арда ще е на 29 юни срещу Ботев Пловдив, като срещата ще се играе на стадиона в Коматево.

Тимът ще бъде официално представен пред феновете на 6 юли в Кърджали с мач срещу Ботев Гълъбово.