След оттеглянето на д-р Симеон Симеонов преди повече от месец финансовото състояние на ФК Дунав (Русе) не е добро. Може да се каже, че в касата почти няма пари. Това коментира изпълнителният директор на клуба Огнян Цветанов.

По думите му футболистите имат да получават по една заплата, а след седмица възнагражденията, които клубът ще трябва да им изплати, вече ще са две. 
Цветанов обясни, че към държавата клубът няма никакви задължения, като всички данъци и осигуровки са платени. 

На въпрос дали футболистите ще тренират утре, Цветанов обясни, че се полагат огромни усилия, но е много трудно да да бъдат мотивирани, тъй като не са получили заплати. 

"Целта ни е да ги накараме да мислят единствено за футбол, но в тази ситуация е много трудно. Надявам се, че ще продължат да тренират. В понеделник ни очаква хубав мач срещу Царско село, мач, който можем да спечелим", обясни Цветанов. 

Той заяви, че клубът ще търси пари за лагер и за пътуването си до София, както и за хотел ден преди мача. 

"Надявам се с избора на новия кмет и хората от общината да помогнат на отбора по някакъв начин. Може би и русенският бизнес трябва да се намеси. Друг изход не виждам", заяви Цветанов. 

Треньорът на отбора Людмил Киров обясни, че на последната тренировка вчера е казал на футболистите, че от тук нататък те решават какво да правят. 

"Последните два месеца направих каквото можах - мотивирах ги, но вече съм безсилен", заяви Киров. 

По думите му отборът може да се спаси. Според него този състав на Дунав е добър и е за седмо-девето място в лигата. 

"Ако отборът бъде разбит, ще е излагация. Не знам какво може да се направи, за да се подобри ситуацията. Не мога да кажа дали ще има мач с Царско село. Според мен не е толкова важно, че са закъснели две заплати и две премии. Важно е в съблекалнята да влезе човек и да каже, че заплатите ще се дадат на 14 декември след последния мач в София, за да знаем как ще се процедира. В последните два месеца обаче няма човек, който да направи това", каза Киров. 

По думите му Дунав е футболен клуб и това е срам. 

Капитанът на отбора Мартин Ковачев заяви, че ситуацията в съблекалнята не е добра. 

"Надяваме се, че до края на седмицата ще се решат някои проблеми. Надяваме се нещата да се оправят и отборът да върви така, както беше допреди един-два месеца. Положението е плачевно. Дали ще спрем тренировки, ще го преценим утре. Така не може да се продължава. Всеки ден си говорим с момчета - имаме семейства, деца, и да не се получават заплати не е добре", каза Ковачев. 

Той също заяви, че се надява общината и местният бизнес да помогнат. 

Заместник-председателят на Централния клуб на привържениците на ФК Дунав /Русе/ "Дунав завинаги", Ангел Бонев обясни, че за феновете тази ситуация е недопустима. 

"Това не може да се случва в град като Русе и в отбор от efbet Лигата", каза Бонев. 

"Изходът го виждаме като новият кмет работи правилно с местния бизнес и с общи усилия да намерим начин за спасение", каза Бонев. 

Треньорът на Ботев Ферарио Спасов, който е бил и наставник на Дунав преди години, заяви, че в Русе има условия за футбол.

"Направено е много. Смятам, че хора съвсем спокойно могат да инвестират в този отбор. Трябва да се намери решение, а не по най-лесния начин - да се разформирова клубът, тъй като след това е много трудно да се върнеш на първоначална позиция", каза Спасов.