Нападателят Ален Ожболт приключи с Локомотив Пловдив, пише вестник "Тема спорт". Словенецът вече минава прегледи в Слован Братислава. Вчера той е бил на физически тестове, а днес е последната порция изследвания. 

Собственикът на “Смърфовете” Христо Крушарски вече призна, че двата клуба са постигнали договорка за продажбата му и ако всичко е наред на прегледите, Ожболт ще облече екипа на най-успешния словашки тим. 

В Братислава нападателят ще стане съотборник с българския национал Васил Божиков. Футболист №3 на България за 2019 година е капитан на Слован. Тимът зимува на първото място във временното класиране с 10 точки преднина пред втория Жилина.

Ожболт се очаква да се превърне в първия крупен трансфер на Локомотив (Пловдив) от 10 години насам. За последно “Смърфовете” продадоха нападателя Гара Дембеле в Левски през лятото на 2010 година. За Ожболт се очаква пловдивчани да получат поне 300 хил. евро. 

През есента словенецът се наложи като основна фигура в нападението на тима. За първенството той записа 20 мача, 6 гола и 3 асистенции и заформи отличен тандем с Димитър Илиев. Освен това Ожболт се превърна в герой и за Купата на България, където вкара победния гол за успеха с 1:0 над Ботев (Пловдив) на финала на 15 май.

Нападателят бе желан и от Лудогорец, но в крайна сметка ще премине в Слован. Той е само на 23 години, като бе привлечен в Локо от Брно Акрапович през лятото на 2018 година. Общо в елита словенецът е записал 43 мача и 13 гола. 

Той е бивш национал на страната си във всички юношески и младежки формации до 17, 19 и 21 години. Интерсното е, че Акрапович извади Ожболт от нафталина след неуспешен престой в австрийския Хартберг. Иначе е играл и за Домжале и за дубъла на Борусия (Дортмунд).

“В петък (б.р. - днес) Ожболт ще мине медицинсик прегледи в Слован. Вече имаме подписан предварителен договор и ако всичко е наред с тестовете, сделка ще има”, заяви Крушарски.

“Момчето даде много на Локо. Да се надяваме, че ще продължи с успехите и в следващия си клуб”, допълни босът.