Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски призова БФС най-сетне да се размърда и да вземе конкретни решения за тренировките на отборите и провеждането на мачовете. Засега от централата излизаха само с мерки и варианти. От там обявиха, че се съобразяват изцяло с държавата.

"Крайно време е БФС да вземе някакво решение вече. Ние, клубовете, не може да предлагаме и решаваме. Органът е БФС и там да седнат и да говорят какво ще се направи. Не може само да казваме - не може и не става. Никой не е опитал да предложи вариант. Да седнат и да помислят, има комисии. Да кажат - може да се играе или не може. Може да се тренира или не. Може да се готви един човек, двама, трима, петима, както намерят за добре, но трябва да вземат решение. Не може постоянно стадионите и базите да стоят затворени. Какво пречи да тренират по няколко човека. Игрищата са дълги 100 метра и широки", заяви Крушарски пред "Тема спорт".

Интересното е, че двама чуждестранни футболисти на Локо признаха пред медиите в родините си, че на "Лаута" водят занимания. Лукас Масоеро разкри в Аржентина, че в Локомотив се готвят по четирима, а хърватинът Томашевич обяви, че заниманията са от по двама. От РЗИ Пловдив направиха проверка и установиха, че няма тренировки и че стадионът е заключен, но въпреки това предупредиха клуба.

Христо Крушарски разкри и каква е ситуацията с футболистите с изтичащи договори през лятото. Това са Умарбаев, Петрович, Томашевич и резервният вратар Илко Пиргов.

"Умарбаев остава. С Томашевич също говорих, но с Петрович не съм. Той си е в Сърбия. Илко Пиргов и той остава, наш си е", сподели бизнесменът.

От думите му все пак стана ясно, че има чужденец, който се е прибрал в родината си и това е сърбинът Милош Петрович. Старши треньорът Бруно Акрапович пък е при семейството си в Германия.