Наполи обмисля да преименува клубния си стадион "Сан Паоло" на името на Диего Марадона след смъртта на легендарния футболист.

Марадона почина вчера на 60-годишна възраст в следствие на сърдечен арест в дома си в Тигре, където се възстановяваше от мозъчна операция, която претърпя в началото на ноември.

Аржентинският футболен гений е боготворен в Неапол, където игра в периода 1984-1991 година и помогна на местния клуб да спечели първите си две титли на Италия.

"Можем да обмислим идеята да сменим името на стадиона ни на "Сан Паоло-Диего Армандо Марадона", заяви президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис, цитиран от БНР.

Кметът на града Луиджи де Магистрис също подкрепи предложението.

"Диего Армандо Марадона е мъртъв, най-велият футболист на всички времена. Диего ни накара да мечтаем, той възроди Неапол с гения си. През 2017 година той стана почетен гражданин. Диего, неаполитанец и аржентинец, ти ни даде радост и щастие. Неапол те обича", коментира Де Магистрис.

Хиляди жители на града се стекоха по улиците и пред стадион "Сан Паоло" снощи със запалени свещи, за да почетат паметта на легендата.

Галерия