Дженоа назначи германец за заместник на Шевченко. Генуезците привлякоха неособено добре познатия германец Александер Блесин, водил досега  белгийския Остенде.

В кратко изявление, Дженоа заяви, че Блесин е подписал контракт до края на юни 2024, докато Остенде сподели, че е „постигнал споразумение“, което позволява на 48-годишния специалист да отиде в Италия. Остенде бе и първият клуб в треньорската кариера на Блесин, който излезе от академията на РБ Лайпциг. Той пое белгийците през 2020 и ги изведе до петото място в белгийския висш футболен ешелон. В момента отборът е на 15-о място в първенството от 18 тима, на четири точки над мястото за плейофа за изпадане.

Дженоа бе на път да назначи Бруно Лабадия, който за последно води Херта, но според медиите на Ботуша той отказал, след като изгледал разгрома на евентуалния си нов клуб от Фиорентина с 0:6 в понеделник, два дни след уволнението на Шевченко. Бившият нападател на Милан и Челси бе освободен след едва една победа от 11-те си мача във всички турнири, след като бе назначен начело на генуезците на 7 ноември. Под ръководството на Шевченко Дженоа вкара едва три пъти в Серия А, като не успя да спечеля във въпросните мачове и загуби шест пъти. Генуезците, които бяха закупени от американската компания 777 Партнърс през септември, е на предпоследно място в класирането, на шест точки от спасителния бряг.

Шевченко изведе Украйна до четвъртфиналите на Евро 2020 миналото лято, където загуби от Англия с 0:4. 45-годишният специалист вкара 175 гола в 324 мача в два престоя за Милан, завършвайки два пъти като голмайстор номер 1 на Серия А и печелейки шампионската титла на страната и трофея от Шампионска лига през 2003. /БГНЕС 

Снимка: БГНЕС