Целият борд на директорите на Ювентус, в това число и президента Андреа Аниели, са подали оставки от постовете, които заемат, съобщиха медиите в Италия, но първи новината разпространи телевизия "Скай Италия".

Аниели е президент на Ювентус от 2010-а година. За времето на неговото управление отборът спечели девет шампионски титли. Павел Недвед, един от най-успешните чешки футболисти в последните 30 години, пък стана вицепрезидент на клуба от 2016-а година. Освен тях двамата, другите напускащи са изпълнителният директор Маурицио Аривабене, както и членовете на управата Лорънс Деброа, Масимо Дела Раджионе, Катрин Финк, Даниела Марилунго, Франческо Ронкалио, Джорджо Такиа и Сузане Хейууд. Новината все още не е официално потвърдена от клуба, но никой не е посмял и да я опровергае, което е многозначително. Малко по-късно популярният журналист Фабрицио Романо също написа потвърждаващ информацията пост в туитър-профила си.

Предполага се, че причината за оставките е лошото финансово състояние, в което се намира Ювентус в момента. Загубите са над 200 милиона евро, а Общото събрание трябваше да се проведе на 23-и ноември, но беше отложено за 27-и декември.

Според вестник  "Гадзета дело Спорт", причина може да се търси и в евентуални проблеми около прокламираната от Аниели европейска Суперлига. Вестникът съобщава, че доста от компаниите, търсени за спонсорство на проекта, са започнали да се отказват и това е внесло сериозно притеснение у инициатора Аниели, че няма да има нужния финансов размах на работа.