Играчите от италианската Серия А впечатлиха по време на европейските квалификации. Футболистите от калчото реализираха общо 16 гола в мачовете в последните дни и единствено тези от Висшата лига бяха по-резултатни от тях показва статистиката.

От 122 гола отбелязани в квалификациите играчите от Серия А вкара 16 пъти. Единствено представителите на Висшата лига с 21 попадения са по-резултатни.

За „англичаните“ по два пъти вкараха Кейн, Забицер, Бернардо Силва, Нейтън Аке и Ковачич. По веднъж се разписаха Райс, Сака, Еланга, Макгин, Жоао Феликс, Муур и Джака. Най-голямата изненада от там обаче е Скот Мактомини. Халфът на Манчестър Юнайтед вкара 4 гола в двете срещи за Шотландия, която победи Испания с 2:0 снощи.

Номер едно по голове в квалификациите до тук обаче е Размус Хойлунд от Аталанта. Датският национал изигра първите си два мача като титуляр за своята страна и се отчете с хеттрик срещу Финландия и две попадения срещу Казахстан.

След него при „италианците“ се нареждат Душан Влахович и Ромелу Лукаку, които имат по три попадения. Тук е и изненадата Раде Крунич с два гола за Босна. По веднъж вкараха Леао, Песина и Елмас.

Бундеслигата се отчете с 13 попадения. Най-резултатният бе Грегорич, който вкара два гола срещу Естония и Азербайджан. Австрийският национал играе за Фрайбург. Баумгартнер, Кайнц, Рубен Варгас, Видмер, Форсберг, Собослай, Павар, Дани Олмо, Крамарич, Кансело и Упамекано също се разписаха.

Интересното е, че играчите от Ла Лига вкараха само пет пъти. Хоселу вкара два пъти за националния тим на Испания. По един гол добавиха Депай, Гризман и Сьорлот. Швейцарското първенство също се отчете с пет гола в тези квалификации.