Германия направи важна крачка към класиране на Евро 2020, печелейки с 2:0 като гост на Северна Ирландия в двубой от квалификационна група "С". Успехът на германците дойде дни след горчилката срещу Холандия.

Като цяло Бундестимът беше много по-деен от своя противник и създаде много повече интересни положения, но топката се озова в мрежата чак малко след подновяването на играта, когато Халстенберг вкара с ефектно изпълнение във въздуха. В добавеното време Серж Гнабри реализира след скрит пас на Хаверц.

След осмата си поредна победа над този съперник Германия събра актив от 12 точки и излезе на върха в групата. С толкова точки са и островитяните, но техният 100%-актив беше развален и сега те са само на три пункта над третия Холандия, който има мач по-малко от челниците.


Островитяните започнаха много надъхано и още в седмата минута пред Конър Уошингтън се откри невероятна възможност. Той беше изведен сам срещу Мануел Нойер, но стреля право в обсега му и вратар №1 в света за периода 2013-2016 година спаси. 

Веднага след това Маншафта контраатака още дълбоко от своята половина чрез Юлиан Брандт, който подаде на Тимо Вернер, но голаджията на РБ Лайпциг се полакоми и шутира в тялото на бранител, вместо да върне към крилото на Борусия Дортмунд.

Дейният Тимо Вернер беше блокиран при една от следващите мълниеносна акции на Маншафта, като нападателят имаше основателни претенции за игра с ръка, но те не бяха уважени от рефера. После Никлас Зюле направи пропуск от корнер, а снарядът на Тони Кроос мина покрай вратата.

В последната минута на първото полувреме Германия извади невероятен късмет. Нойер не успя да се намеси по най-добрия начин след центриране отдясно и Уошингтън остана изненадан при слабия си опит за добавка, а Та помогна на вратаря си да улови. Секунди след това Вернер направи нов пропуск за гостуващия отбор, оставайки лице в лице с вратаря.

Бяха изминали малко повече от две минути след подновяването на играта и Германия откри резултата чрез необичаен голмайстор - Марсел Халстенберг. Той хвана топката във въздуха с левачката и я вкара по ефектен начин по диагонала в горния десен ъгъл след докосване от Брандт.

Момчетата на Йоахим Льов продължиха да играят много по-добре от своя противник, но и пропуските се увеличаваха. Юлиан Брандт пусна за Серж Гнабри отблизо, но острието на Байерн би покрай гредата. Марко Ройс чукна за Вернер, но вратарят Пийкок-Фаръл се разтегна и отрази с пръстите си.

В средата на втората част Стюарт Далас пропусна една от най-добрите възможности в срещата. Той получи от Уайт в наказателното поле, но би слабо покрай лявата греда. 

Кай Хаверц можеше да сложи точка на спора в 84-ата минута, но след доброто си спиране звездата на Байер Леверкузен беше блокиран и спечели само корнер.  Това се случи в добавеното време, когато Хаверц пусна за Гнабри и той вкара отблизо по диагонала.

 

Северна Ирландия - Германия 0:2

0:1 Марсел Халстенберг - 48'

0:2 Серж Гнабри - 93'