Челси допусна болезнена загуба в гостуването си на Шефилд Юнайтед с 0:3 в двубой от 35-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Брамал Лейн".

Футболистите на мениджъра Франк Лампард допуснаха два бързи гола бързи гола през първото полувреме, които бяха дело на Дейвид МакГолдрик (18'), Оливър МакБърни (33'). През втората част "сините" от Лондон се опитаха да стигнат поне до равенство но второ попадение МакГолдрик (77') сложи точка на спора между двата отбора.

Така Челси усложни задачата си в зона Шампионска лига. Тимът се намира на третото място с актив от 60 точки, с 1 повече от Лестър и 2 от Манчестър Юнайтед, които са с мач по-малко. Шефилд пък е 6-и с 54 пункта. 

Двата отбора започнаха равностойно срещата и започнаха с опитите да наложат играта си. Първата интересна ситуация бе в петата минута на сметката на домакините. Дейвид МакГолдрик засече центриране дълбоко в наказателното поле и нанесе удар с глава, който обаче беше блокиран.

Точно когато "сините" от Лондон започнаха да налагат играта си, Шефилд поведе в резултата. В 18-ата минута Дейвид МакГолдрик се оказа на правилното място в правилното време. Топката попадна в краката му след несигурна намеса на вратаря Кепа Арисабалага, който изби шут на Оливър МакБърни. За МакГолдрик остана лесната задача да прати кълбото във вратата от близко разстояние.

В 33-ата минута Енда Стивънс достави прекрасно центриране отляво към Оливър МакБърни, който се извиси над всички и отблизо прати с глава топката към долния ляв ъгъл за 2:0.

В края на първото полувреме Рийс Джеймс пропиля отлична възможност да върне лондончани в мача. Футболистът се възползва от пространството пред себе си и отправи мощен удар от границата на пеналтерията. Топката летеше право към долния ляв ъгъл, но вратарят Дийн Хендерсън блесна с прекрасно спасяване.

През втората част играчите на Челси се опитаха да се съвземат след двата шамара, но атаките им не успяваха да пробият добре подредената защита на домакините.

В 50-ата минута балонно центриране стигна до влезлият като резерва Маркос Алонсо, който успя да играе с глава, прекалено анемично и неточно. Топката мина покрай лявата греда.

В 67-ата минута влезлият като резерва Оливие Жиру засече центриране отстрани далеч от наказателното поле. Французинът си нагласи топката на стрелкова позиция и шутира към целта. Кълбото обаче мина на сантиметри встрани от лявата греда.

В 73-ата минута Тами Ейбрахам се извиси над всички и засече центриране от ъглов удар, насочвайки топката към вратата. Кълбото обаче мина малко встрани от дясната греда.

В 77-ата минута домакините нанесоха своя трети удар. Мълниеносна атака на играчите на Шефилд завърши с остро подаване отдясно на Лис Мусе към точката на дузпата, където след разбъркване топката попадна на крака на Дейвид МакГолдрик, който бе безмилостен и се разписа за втори път в мача.

Две минути по-късно Оливие Жиру опита да превърне центриране в гол, но обещаващият му удар с глава от точката на дузпата, беше отразен по прекрасен начин от Дийн Хендерсън.

В 82-рата минута Лис Мусе се оказа непокрит в наказателното поле на гостите. Футболистът дръпна спусъка, но топката мина на сантиметри от лявата греда.

Шефилд Юнайтед - Челси 3:0

Голмайстори: Дейвид МакГолдрик (18', 77'), Оливър МакБърни (33')

Шефилд: Хендерсън, Башам (Джагиелка 68'), Игън, О'Конъл, Норууд, Берге (Лундстрам 63'), Осбърн, Бълдок, Стивънс, МакБърни (Мусе 63'), МакГолдрик
Мениджър: Крис Уайлдър

Челси: Арисабалага, Джеймс (Хъдсън-Одой 75'), Кристенсен (Рюдигер 46'), Зума, Аспиликуета, Жоржиньо, Баркли (Лофтъс-Чийк 78'), Маунт (Алонсо 46'), Вилиан, Пулишич (Жиру 66'), Ейбрахам
Мениджър: Франк Лампард

Лондон, стадион "Стамфорд Бридж"
Съдия: Андре Маринър
Жълти картони: Бълдок (Шефилд);  (Челси)